Restaurant JER

John Weijnjes, Gastheer

In de zaal is gastheer en eigenaar John Weijnjes het evenbeeld van de chef.

Na een aantal mooie ervaringen en in het bijzonder bij het Scholteshof van kooklegende Roger Souvereyns was het in het jaar 2000 tijd voor een eigen zaak. Een zaak die ondertussen uitgroeide tot een vaste waarde in Hasselt en ver daarbuiten. Hij en de chef hebben een volmaakt vertrouwen in elkaar en zitten volledig op dezelfde golflengte. Met een natuurlijk enthousiasme én een brede interesse gaat hij als een acrobaat te werk en combineert hij met gemak de verwachte strengheid van een zaalchef en een bijzondere empathie die de gasten charmeert.

Wim Schildermans, Chef

“Avondlessen in plaats van een klassieke kookopleiding gaven mijn passie voor koken invulling.”

Dit gaf de chef de vrijheid om te experimenteren, prikkelende smaakcombinaties te vormen en zijn kookkunsten te verfijnen. Het is de passie en gedrevenheid die de lat hoog legt en de reden waarom Wim wil blijven evolueren. In zijn gerechten wordt er steevast gewerkt met creatieve bereidingen rond seizoensgebonden topproducten. De afwerking gebeurt met veel oog voor detail en een klassieke basis wordt aangenaam verfijnd waardoor de essentie en kracht van het hoofdproduct steevast centraal blijven staan.

Bij JER moet je géén kunstzinnige uitspattingen of risicovolle combinaties verwachten, maar een gegarandeerde gastronomische degelijkheid.

Pas als u gelukkig, geïnspireerd en met een glimlach weer naar buiten stapt, bereiken wij ons doel…

Het gerenoveerd herenhuis waarin ons restaurant gevestigd is, ligt vlakbij de Boter- en Zuivelmarkt, het centrum van culinair Hasselt.

Het interieur is klassiek met een strakke en hedendaagse twist.

Naast een stijlvolle parketvloer brengen donkere en beige tinten een huiselijke en luxueuze sfeer in de verschillende compartimenten van het restaurant.

Achter het huis ligt een fraaie binnentuin waar je bij mooi weer kan genieten van een aperitief of volledige maaltijd.